Προσφορά ψηφιακού υλικού από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ   ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Πανεπιστημίου (Ελευθερίου Βενιζέλου) 34

106 79   ΑΘΗΝΑ

Τηλ. 2103616532 - 3617784 - Fax: 2103641025

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.hms.gr

 

GREEK       MATHEMATICAL     SOCIETY

34, Panepistimiou (Εleftheriou Venizelou) Street

GR. 106 79 - Athens - HELLAS

Tel. 2103616532 - 3617784 - Fax: 2103641025

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.hms.gr

Προσφορά ψηφιακού υλικού από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

Αθήνα, 4 Απριλίου 2020

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες

Αγαπητοί γονείς

Η Ελλάδα σήμερα περνά δύσκολες στιγμές, περιορισμένη από την επέλαση της πανδημίας και τις επιπτώσεις της στη ζωή όλων μας. Το ίδιο και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα. Συνεχίζει όμως τον αγώνα πνευματικά ενωμένη, ώστε να προσφέρει έστω και μέσα από δύσκολους δρόμους τη γνώση και την ελπίδα.

Στο πλαίσιο αυτό η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, ως προσφορά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς έχει ανεβάσει στο δικτυακό της τόπο www.hms.gr επιλεγμένα άρθρα και ασκήσεις που έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά Ευκλείδης Α για το Γυμνάσιο και Ευκλείδης Β για το Λύκειο (51 άρθρα στο σύνδεσμοhttp://www.hms.gr/?q=node/1653) με σκοπό να συμβάλει στην τιτάνια προσπάθεια των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Επίσης υπάρχουν ολόκληρα τα τεύχη 113 και 114 των παραπάνω περιοδικών.

Για τους μαθητές που ετοιμάζονται να δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις υπάρχει η Τράπεζα Θεμάτων (http://www.hms.gr/?q=taxonomy/term/7%2C79) με ασκήσεις ειδικά επιλεγμένες να συμβάλουν στην προσπάθειά τους αυτή.

Τέλος, για εκείνους τους μαθητές που ενδιαφέρονται για τα μαθηματικά των διαγωνισμών που διεξάγει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρείας υπάρχουν δημοσιευμένα τα θέματα και των τριών φάσεων του διαγωνισμού (Θαλής, Ευκλείδης και Αρχιμήδης) από το 2010 μέχρι και σήμερα (,http://www.hms.gr/?q=competitions/home) καθώς και πληθώρα υποστηρικτικού υλικού (http://www.hms.gr/?q=node/614).

Για τους μικρούς μαθητές του Δημοτικού υπάρχουν αντίστοιχα τα θέματα του διαγωνισμού για την Ε και Στ τάξη του Δημοτικού «Παιχνίδι και Μαθηματικά»

(http://www.hms.gr/?q=node/427, http://www.hms.gr/?q=node/557, http://www.hms.gr/?q=node/675, http://www.hms.gr/?q=node/802, http://www.hms.gr/?q=node/930, http://www.hms.gr/?q=node/1047, http://www.hms.gr/?q=node/1191, http://www.hms.gr/?q=node/1346, http://www.hms.gr/?q=node/1516),

καθώς κι επιλεγμένα άρθρα από το πρώτο τεύχος του νέου περιοδικού της ΕΜΕ «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» (http://www.hms.gr/?q=node/1653).

Στην ψηφιακή βιβλιοθήκη της ΕΜΕ υπάρχουν ψηφιοποιημένες, παλιότερες περιοδικές εκδόσεις της ΕΜΕ, Εκδόσεις για τους διαγωνισμούς, η Θεωρία Αριθμών και Πρακτικά Συνεδρίων (http://www.hms.gr/apothema/).

Ευχόμαστε γρήγορα να κατορθώσει η χώρα μας αλλά και όλος ο κόσμος να τιθασεύσει την πανδημία και να καταφέρουμε να γυρίσουμε στην καθημερινότητά μας αλώβητοι αλλά και πιο δυνατοί.

Καλή δύναμη σε όλους και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Ο Πρόεδρος

Ανάργυρος Φελλούρης

Ομότιμος Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

                             Ο Γενικός Γραμματέας

Παναγιώτης Δρούτσας

Καθηγητής Φροντιστηριακής Εκπαίδευσης

 

ΚΑΙΡΟΣ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ